Web Analytics Made Easy - Statcounter

 اقتصادآنلاین – صبا نوبری؛ از سال 89 که به دنبال اجرایی شدن طرح هدفمندی یارانه‌ها مقرر شد ماهانه مبلغ 45هزار و 500 تومان به حساب 78میلیون ایرانی واریز شود، تا امروز انتقادات زیادی به شیوه انتخاب افراد یارانه‌بگیر شده است.

بسیاری معتقدند که تعداد زیادی از افرادی که یارانه می‌گیرند پر درآمد بوده و نباید این مبلغ را دریافت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از همان دولت نهم تکالیفی برای حذف یارانه‌بگیران پردرآمد تعیین شد اما دولت‌ها همواره از انجام آن سر باز زدند. بار دیگر نمایندگان مجلس در تاریخ چهارم اسفند ۹۷، در ادامه بررسی جزئیات بخش درآمدی بودجه ۹۸، با جز (۱) بند (الف) تبصره (۱۴) این لایحه موافقت کردند و به موجب این مصوبه، دولت موظف شد با استفاده از کلیه بانک‌های اطلاعاتی در اختیار، نسبت به شناسایی و حذف سه دهک بالای درآمدی از فهرست یارانه‌بگیران اقدام کند.

در شرایطی که دولت امسال کسری بودجه شدیدی را تجربه خواهد کرد حذف یارانه این سه دهک می‌تواند به مدیریت هزینه‌هایش کمک کند. با توجه به اینکه سالیانه به هر دهک حدود 4 هزارمیلیارد تومان یارانه پرداخت می‌شود، با حذف سه دهک بالای جامعه یعنی 23 میلیون نفر، حدود 12هزارمیلیارد تومان درآمد حاصل خواهد شد.

تابستان سال گذشته بود که وزیر کار از برنامه دولت برای حذف یارانه پردرآمدها خبر داد. شریعتمداری گفت تا پایان شهریورماه این کار کلید می‌خورد و تا مهرماه یارانه سه دهک بالای جامعه با احتیاط حذف خواهد شد. همان ماه یارانه نقدی ۷۰۰ هزار نفر حذف شد. به کسانی که به قطع یارانه‌شان اعتراض داشتند فرصتی داده شد تا اعتراض خود را ثبت کنند و گفته شد تا آبان‌ماه نتیجه اعتراض‌ها مشخص می‌شود.

در مهرماه هم یارانه نقدی حدود 400هزارنفر از افرادی که تمکن مالی داشتند قطع شد. در آبان‌ماه اما خبری از حذف یارانه نبود و اواخر آبان‌ماه دولت به دنبال افزایش قیمت بنزین از یارانه دیگری رونمایی کرد. بسته معیشتی که به حدود 60 میلیون ایرانی تعلق گرفت.

در اواسط آذرماه که دولت لایحه بودجه را به مجلس تقدیم کرد، رییس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد که امکان حذف کامل یارانه سه دهک پردرآمد جامعه تا کنون وجود نداشته و حذف بیشتر یارانه‌بگیران به ریسک آن نمی‌ارزد. همینجا بود که بعد از دو بار حذف، پرونده حذف یارانه‌بگیران پردرآمد بسته شد و با وجود اینکه در قانون بودجه 99 و با تصویب مجلس، وزارت کار بار دیگر موظف شد که یارانه سه دهک بالای جامعه را حذف کند اما این روند با حذف تنها یک میلیون و 100هزار نفر متوقف شد.

پس از پرداخت اولین مرحله بسته معیشتی در اواخر آبان‌ماه اعتراضات زیادی به نحوه پرداخت آن صورت گرفت و گفته شد حدود 5 میلیون خانوار به عدم دریافت بسته معیشتی اعتراض کردند. شرایطی برای ثبت اعتراض فراهم شد و گفته شد تا پایان دی‌ماه نتایج اعتراض اعلام می‌شود. در دی ماه درخواست 419 هزار نفر از این افراد تایید شد و یارانه معیشتی آبان و دی‌ماه با هم برای آن‌ها پرداخت شد. در دهم بهمن‌ماه نیز اعتراض حدود 700هزار نفر دیگر تایید شد و سه مرحله بسته معیشتی را با هم دریافت کردند.

در حالی که با توجه به آنچه گفته شد حذف یارانه سه دهک بالای جامعه هم باید تا پایان امسال نهایی شود، اما میرزایی سخنگوی ستاد اجرایی تبصره 14 بودجه، در این رابطه هم گفت که حذف یارانه نقدی افراد ثروتمند بیشتری هم فعلا انجام نخواهد شد و به نظر می‌رسد با شرایط پیش آمده ناشی از کرونا دولت قصد ندارد تا یارانه‌های افراد را حذف کند و اینگونه پرونده حذف سه دهک یارانه بگیر متمول مثل دولت‌های قبلی در این دولت هم ناتمام خواهد ماند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: کسری بودجه یارانه یارانه نقدی ثروتمندان قانون بودجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۹۲۱۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف تجهیزات استراق سمع در سالن جلسه هیات دولت لهستان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، براساس اعلام مقامات سرویس امنیتی لهستان، در محل برگزاری نشست امروز وزرای این کشور، تجهیزات استراق سمع کشف شده است.

رویترز نوشته است که مقامات لهستان درباره مظنون احتمالی این اقدام جاسوسی جزئیاتی ارائه نکرده‌اند. به نوشته رویترز، ورشو به عنوان مرکز تامین و تحویل تسلیحات غربی به اوکراین در جریان بیش از ۲ سال جنگ این کشور با روسیه، همواره با هشدار سطح بالای جاسوسی روبه‌رو بوده است.

جاسِک دوبرزینسکی، سخنگوی سرویس امنیتی لهستان در ایکس نوشت: سرویس حفاظت دولتی با همکاری آژانس امنیتی داخلی، در سالنی که قرار بود نشست شورای وزرا در «کاتوویتسه» برگزار شود، تجهیزات استراق سمع کشف و ضبط کردند.

به گفته وی، این نشست طبق برنامه‌ریزی در ساعت مقرر برگزار خواهد شد. وزرای لهستان قرار است امروز درباره سیاست‌های حوزه انرژی از جمله گذار از زغال سنگ و تدوین برنامه‌ای در راستای تعدیل آثار بهای بالای انرژی بر خانواده‌های آسیب‌پذیر بحث و تبادل نظر کنند.

دولت ورشو دیروز اعلام کرد که در حال تحقیقات درباره جاسوسی احتمالی یکی از قاضی‌های لهستانی است که به اطلاعات محرمانه دسترسی داشته و درخواست پناهندگی سیاسی در بلاروس داده است.

کد خبر 6099368

دیگر خبرها

  • پرداخت یارانه خرید کتاب برای کارمندان دولت
  • دستور رئیسی برای حل اشتغال استان‌های دارای نرخ بالای بیکاری
  • دستور ویژه رئیس‌جمهور برای حل مشکل اشتغال استان‌های دارای نرخ بالای بیکاری
  • اعتراض دانشجویان به تعطیلی ۲۳ ماهه مسجد دانشگاه شریف
  • تقدیر از اقدام برجسته بانک سپه در مدیریت یارانه پرداختی دولت در حوزه آرد و نان
  • کشف تجهیزات استراق سمع در سالن جلسه هیات دولت لهستان
  • ۱۸۳ روستای خدابنده با جمعیت بالای ۲۰ خانوار از نعمت برق برخوردار است
  • توزیع بیش از ۳۳ هزار تن سبوس یارانه‌ای در کردستان
  • اعتراض اولتراهای میلان: لیائو هو شد و سکوها خالی!
  • رسوایی کایل واکر را به عربستان می‌کشاند! محرز همبازی سابق را به لیگ ثروتمندان دعوت کرد